Semjén a temesvári püspökszentelésen: a kereszténység mindig is nemzetben gondolkodott

Külföld, 2018.08.06

Semjén Zsolt szerint a kereszténység mindig is nemzetben gondolkodott, és azt vallotta, hogy minden nemzet, nemzetrész és nemzetiség Istennek egy gondolata, egyszeri és megismételhetetlen érték. A miniszterelnök-helyettes a temesvári Szent György-székesegyházban, Pál József Csaba püspök hétfői felszentelési ceremóniáján mondott beszédében fejtette ki nézetét.

Semjén Zsolt felidézte: Jézus azt kérte híveitől, hogy "minden népeket" tegyenek tanítványaikká, és nem az egyes emberekre utalt. Hozzátette: a kereszténység nem megfojtotta a nemzeti létet, hanem a megnemesítésével lehetővé tette a fennmaradását a kibontakozását, és mindig elutasított két szélsőséget: a nemzetietlenséget és a sovinizmust.

"Az egyháznak küldetése és feladata az is, hogy a sokszínűség és a gazdagság jegyében minden nemzetet tanítson, minden nemzethez eljuttassa Krisztus üzenetét, hogy minden nemzet, nemzetrész és kisebbség a saját anyanyelvén, a saját kultúrájában dicsőíthesse az Istent" - fogalmazott nagy tapsot aratva a miniszterelnök-helyettes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!