Szakértő: Matteo Salvini egyre népszerűbb Olaszországban

Külföld, 2018.07.22

Szomráky Béla újságíró, Olaszország-szakértő szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszter egyre erőteljesebben vezeti a népszerűségi listát az országban.

Szomráky Béla, akit arról kérdeztek az M1 aktuális csatornán vasárnap, hogy Olaszország azonnali hatállyal kitoloncol 57 tunéziai migránst, akit a Földközi-tengeren mentettek ki, arról beszélt: Salvini pártjának, a Ligának nagyon jó esélyei lennének, ha előrehozott választást tartanának az országban. Hozzátette: a Liga esélyeit javítja, hogy "az olasz ellenzék minden megszólalása" az ő malmukra hajtja a vizet.

Jelezte: a koalíciós partner Öt Csillag Mozgalmon belül felszínre kerülnek azok az ellentmondások, amelyek eddig is jellemezték a szervezetet, de egészen más a helyzet így, hogy kormányon vannak.

Szomráky Béla megjegyezte azt is: ha ez a kormányzat összeroppanna a belső feszültségek és a nagy véleménykülönbség miatt, nem biztos, hogy előrehozott választás lenne, mivel Sergio Mattarella olasz államfő esetleg megint megpróbálná "összehozni" az Öt Csillag Mozgalmat a Demokrata Párttal.

Olaszországban március 4-én tartottak parlamenti választásokat, amelyet a Liga vezette jobboldali pártszövetség nyert meg az Öt Csillag Mozgalom és a baloldali Demokrata Párt előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!