Szakértő: Ukrajna semmibe veszi a magyar kisebbségek elleni atrocitásokat

Külföld, 2018.10.21

Az ukrán állam negligálja, semmibe veszi a magyar kisebbség elleni atrocitásokat, melyek az ukrán-orosz szembenálláshoz képest nem sokat számítanak - erről beszélt Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának főmunkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Minden társadalomban van 10 százaléknyi szélsőséges, a probléma akkor kezdődik, amikor az állam tétlensége, vagy éppen ráutaló magatartása miatt az utcára mennek - jegyezte meg a szakember.

Arra a felvetésre, hogy vajon a magyarellenes óriásplakátok kihelyezése titkosszolgálati akció-e, Fedinec Csilla úgy reagált: az egyre gyakoribb, sok ember összehangolt, szakszerű tevékenységét igénylő akciók kapcsán ésszerűtlen lenne azt gondolni, hogy ezek spontán események.

A jogi bizonytalanságok folyamatos zsarolási pozíciót biztosítanak az államnak a kisebbségekkel szemben - fűzte hozzá.

A kijevi kormány helyzetére jellemző, hogy 25 százalékos gázáremelésre szánta el magát, most vett fel hatalmas kölcsönt az IMF-től (Nemzetközi Valutaalap), az államadósság törlesztése akkora teher mint a hadi, az egészségügyi és nyugdíjrendszerrel kapcsolatos kiadások együttvéve - jegyezte meg.

Mindeközben az ukrajnai hétköznapokban, a helyi lakosság körében nemhogy a magyar-ukrán, de még az orosz-ukrán ellentét sem éleződik - hangsúlyozta Fedinec Csilla.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!