Szakértő: az Egyesült Államok jelentősen szigorítani fogja a beutazást

Külföld, 2017.01.29

Valószínűleg jelentősen szigorítani fogja az Egyesült Államok az országba való beutazást, például az arab térségből - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Meglátása szerint a nyilatkozatok és Donald Trump, a frissen beiktatott új amerikai elnök első intézkedései arra utalnak, hogy szigorítani fogják a menekültek, illetve a más jogcímen beutazók ellenőrzését is.

Hozzátette, hogy az előző, Obama-adminisztráció idején például a Szíriából érkező menekülteket 18-20 hónapra zárt táborokban helyezték el és nagyon szigorúan ellenőrizték, mielőtt beléphettek volna az országba. Ehhez képest is szigorodni fog az eljárás - vélekedett Horváth József.

Donald Trump amerikai elnök pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal és meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette hat másik muszlim országból - Irakból, Iránból, Szudánból, Jemenből, Líbiából és Szomáliából - érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!