Szakértő: élesen elválik az európai lakosok és EP-képviselőik véleménye

Külföld, 2017.04.26

A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint élesen kettéválik, hogy mit gondolnak az európai országok lakosai, és mit a szocialista vagy liberális európai parlamenti (EP-) képviselőik.

Lánczi Tamást azzal kapcsolatban kérdezték az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt az EP plenáris ülésén, amelynek egyik fő témája az alapjogok magyarországi helyzete volt.

A szakértő azt hangoztatta, hogy az EP-ben többségben vannak a migránspárti képviselők, akik a nyitott határokat támogatják, és azt szorgalmazzák, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába. A brüsszeli elit egy része nem hajlandó elfogadni, hogy Magyarország nem akar migránsokat beengedni - tette hozzá.

Azért a magyarokat bélyegzik meg, mert Magyarország nyilvánítja ki a kezdetektől a legegyértelműbben és leghatározottabban a véleményét. Ugyanakkor más államok is osztják ezt az álláspontot, csak egyesek "titokban" vagy kevésbé hangosan - emelte ki az elemző, példaként említve Ausztria "pálfordulását".

Lánczi Tamás szerint egyes képviselők hazugságokat mondtak Magyarországról, és az EP nem először tartott olyan vitát, amelyben tényeket tagadtak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!