Szánthó Miklós amerikai műsorban: jövőre megtarthatják a Budapestre tervezett nemzetközi jobboldali konferenciát

Külföld, 2020.06.18

Jövő tavasszal tarthatják meg amerikai partnereikkel az idén májusban Budapestre tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztott nemzetközi konzervatív rendezvényt, a Conservative Political Action Conference Hungaryt - jelentette be Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az egyik legnagyobb amerikai jobboldali szervezet, az American Conservative Union (ACU) CPAC Live című műsorában a központ Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint.

A magyar idő szerint kedd este közvetített beszélgetés során Szánthó Miklós elmondta: az Alapjogokért Központnak az a célja a nemzetközi konzervatív seregszemlével, hogy hidakat építsenek az Atlanti-óceán két oldalán kibontakozó jobboldali mozgalmak között. "A progresszív erők szorosan együttműködnek nemzetközileg, ezért válaszképpen nekünk, helyi-nemzeti erőknek is meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk a kooperációra annak érdekében, hogy megmentsük a nyugati civilizációt; hogy együtt újra naggyá tegyük a nyugati civilizációt" - fogalmazott a központ igazgatója.

Az ACU ügyvezető igazgatójának, Dan Schneidernek a kérdésére Szánthó Miklós kifejtette: a nyílt társadalom hálózata és eszmeisége veszélyt jelent azok számára, akik szeretik nemzetüket és tisztelik az állam szuverenitását. Az igazgató szerint a "globalizmus és a lokalizmus" harcában a globalista erők a nemzetek feletti világrendet építik. Ennek kulcseleme, hogy egyre több és több hatáskört "szerveznek ki" - például uniós szervek vagy nemzetközi bíróságok közreműködésével - föderális szintre a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányzatok kezéből. Ideológiai problémának nevezte azt, hogy az agresszív liberális propaganda szembemegy a keresztény, élet- és családpárti értékekkel. Példaként hozta Magyarország esetét, melyet azzal vádolnak, hogy nem demokrácia, miközben - fogalmazott - a valóság az, hogy Magyarország teljes értékű demokrácia, csak nem liberális, hanem keresztény-konzervatív.

Dan Schneider megjegyezte, hogy amit ma Magyarországgal művelnek, az holnap ott lesz az Amerikai Egyesült Államok "küszöbén" is. Szánthó Miklós úgy vélte, hogy az elmúlt években az Egyesült Államokban is egy "konzervatív ébredésnek" lehettünk szemtanúi, és - Magyarország vezetésével - Európában is " konzervatív reneszánsz" van készülőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!