Századvég: minden második bajor választó bizonytalan

Külföld, 2018.10.14

Bajorországban minden második választó bizonytalan, a héten készített egyik közvélemény-kutatás szerint a bizonytalanok vagy nem tudják, hogy kire szavazzanak, vagy nem biztos, hogy elmennek szavazni - mondta a Századvég Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.     

Pócza István a bajorországi tartományi választás napján azt mondta. a pártok a bizonytalanok táborára koncentrálnak, őket próbálják meg maguk mellé állítani.

Kiemelte, úgy látszik, egyik pártnak sem lesz meg az abszolút többsége, ezért az a legvalószínűbb, hogy koalíció jön létre.

A kutató a legvalószínűbbnek a Keresztényszociális Unió (CSU) és a Zöldek koalícióját tartja, amelyet a választók a második legjobb megoldásnak gondolnak - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a CSU tábora az utóbbi időben folyamatosan csökkent, a legutóbbi felmérés szerint viszont növekvőben van. A párt táborát elhagyó választók az Alternatíva Németországnak (AfD) vagy a bizonytalanok táborát erősítik.

A szavazókat zavarja a német kancellár, Angela Merkel és a német szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer között kialakult feszültség, és azt szeretnék, ha országos szinten nyugalom lenne - vélekedett Pócza István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!