Szekerczés Luca: több idő kellett volna a beilleszkedéshez

Külföld, 2017.03.13

Szekerczés Luca, az EHF Kupa-elődöntős TuS Metzingen kézilabdázója szerinte több időre lett volna szüksége a beilleszkedéshez Németországban.

Február 28-án jelentették be, hogy az idény végén közös megegyezéssel felbontják a 22 éves jobbátlövő szerződését. Hétfőn az MTI érdeklődésre a játékos megerősítette, hogy a következő évadban újra a magyar élvonalban szerepel, ám azt még nem árulhatja el, melyik klub színeiben.

A játékos az MTI-nek azt mondta: ő sem elégedett magával, azt hitte, egyszerűbb lesz Németországban. "Nem szerettem volna, hogy így váljunk el, de lehet, hogy több idő kellett volna a beilleszkedéshez. Egy ilyen váltás után valakinek fél évre van szüksége, másnak többre" - tette hozzá.

Rott Ferenc, a klub magyar ügyvezetője korábban azt mondta, Szekerczés nem tudta betölteni a neki szánt szerepet, illetve komolyabb gondot okozott számára a honvágy, mint sejteni lehetett.

Szekerczés vasárnap a mezőny legeredményesebb játékosaként oroszlánrészt vállalt a Metzingen továbbjutásában, ugyanis 11 lövéséből tíz gól lett a francia Nantes otthonában. A német csapat 31-28-ra nyert az EHF Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel lépett tovább. A németek sikerének értékét növeli, hogy nem repülővel, hanem autóbusszal, 14 óra alatt tették meg az 1100 kilométeres utat a nyugat-franciaországi városig.

"Nagyon örülök, hogy hozzá tudtam járulni a magabiztos továbbjutásunkhoz. A következő ellenfelünk az orosz Rosztov-Don lesz, amely már azzal is meglepetést okozott, hogy kiesett a Bajnokok Ligájából. Kiváló játékosok alkotják a csapatukat, de jó lenne megszorongatni őket" - fogalmazott a jobbátlövő.

Hozzátette, a német bajnokságban - amelyben jelenleg holtversenyben a második helyen állnak - szerencsére van szükségük az aranyéremhez: "minden meccsünket meg kellene nyernünk, emellett a listavezető Bietigheim pontvesztésére is szükségünk lenne".

Szintén februárban jelentették be, hogy az előző szezonban EHF Kupa-döntős Metzingen magyar vezetőedzője, Konkoly Csaba sem marad a klubnál, mert nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!