Szélvihar és zivatar okozott károkat több erdélyi településen

Külföld, 2017.06.23

Fákat és villanypóznákat döntött ki, ezzel pedig autókat rongált meg és utakat zárt el a szélvihar pénteken több erdélyi településen, több helyen a tűzoltóságot riasztották, hogy kiszivattyúzzák a heves zivatarok idején elöntött pincékből a vizet - közölte az Agerpres hírügynökség.

A Máramaros megyei katasztrófavédelem szerint több fa parkoló autókra dőlt pénteken a tomboló viharban Nagybányán. A felhőszakadással, heves széllökésekkel érkező vihar megbontotta egy tömbház tetőszerkezetét, faágakat szakított le, amelyek parkoló személygépkocsikra estek. Catalin Chereches, Nagybánya polgármestere szerint csak anyagi kár keletkezett, emberéletben nem esett kár.

Fákat döntött ki a vihar a Beszterce-Naszód megyei Várorjánál is ezért a 17D jelzésű országúton péntek délben leállt a forgalom. Az erős szél miatt kidőlt fák mindkét sávot elzárták, a helyi katasztrófavédelmi alakulatok próbálják felszabadítani az utat.

Besztercén egy személygépjárműre dőlt fa, a város történelmi központjában pincéket öntött el víz a heves esőzés következtében.

Kisrebrán (Rebrisoara), Királynémetiben (Crainimat) villanyoszlopokat döntött ki az erős szél, Szászszentjakabon (Saniacob) a templom melletti villanyvezetékek szakadtak le.

Az országos hidrológiai intézet sárga jelzésű árvízriasztást adott ki pénteken több erdélyi folyó vízgyűjtő medencéjére. Az elsőfokú árvízkészültség Kolozs, Szilágy, Máramaros, Szatmár és Beszterce-Naszód megyét érinti.

A vízügyi szakemberek szerint péntek délutántól szombaton délig a Visó, az Iza, a Lápos, a Túr, a Nagy-Szamos és a Szamos Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megyei kisebb mellékfolyóin áll fenn az áradás veszélye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!