Szenátusi vezető: augusztusban a szenátorok nem mehetnek szabadságra

Külföld, 2018.06.05

Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus vezetője kedden  bejelentette, hogy augusztusban a szenátus tagjai nem mehetnek szabadságra.

A kentuckyi politikus közleményében a döntést a demokrata párti szenátorok "történelmi obstrukciójával" és fontos törvények elfogadásának szükségességével indokolta.

McConnell leszögezte, hogy a szenátoroknak a kormányzati kiadások finanszírozását biztosító törvényről és Donald Trump elnök különböző jelöltjeinek kinevezéséről vagy elutasításáról kell szavazniuk. McConnell szerint a Trump jelöltjeiről tartandó voksolásokat a demokrata párti szenátorok kifejezetten akadályozzák.

Chuck Schumer, a demokrata párti szenátorok frakciójának vezetője arra figyelmeztetett, hogy a szabadság megvonásáról szóló döntés "megnehezíti" majd a kormányzati kiadások finanszírozását biztosító törvény kétpárti megszavazását. Elemzők ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy washingtoni munkájuk miatt a szenátorok augusztusban nem vehetnek részt az őszi, úgynevezett félidős választások kampányrendezvényein, s ez kivált azokat a politikusokat sújthatja, akiknek újraválasztása veszélyben forog.

A félidős választásokat november 6-án tartják - Donald Trump elnökségének félidejében - s ennek során újraválasztják a 435 tagú képviselőház egészét, és a 100 tagú szenátusból újraválasztanak 35 szenátort. Emellett 39 szövetségi államban kormányzóválasztás is lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!