Szentpétervári robbantás - Trump részvétét fejezte ki Putyinnak

Külföld, 2017.04.04

Felhívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt és együttérzését fejezte ki a szentpétervári metróban történt robbantás áldozataival és a hozzátartozókkal Donald Trump amerikai államfő - közölte kedd hajnalban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov szerint a két vezető egyetértett abban, hogy a terrorizmus ellen közösen kell harcolni, és megállapodtak abban, hogy tartani fogják a kapcsolatot. A szóvivő elmondta, hogy Trump részvétét fejezte ki a "barbár cselekmény miatt" és kérte, hogy támogató szavait tolmácsolják az orosz népnek.

Putyin köszönetet mondott amerikai hivatali partnerének szolidaritása kifejezéséért.

A Fehér Ház sajtószolgálata azt közölte, hogy Trump elítélte a terrorcselekményt és felajánlotta az Egyesült Államok segítségét a támadás elkövetőinek felelősségre vonásában. A washingtoni tájékoztatás szerint a két elnök között egyetértés volt abban, hogy a terrorizmust gyorsan és határozottan le kell győzni.

A robbantásban 11-en haltak meg és 51 embert szállítottak kórházba. Hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint az előzetes adatok arra utalnak, hogy a támadást egy közép-ázsiai származású öngyilkos merénylő követte el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!