Szerb-magyar kormányzati csúcstalálkozó kezdődik vasárnap Nisben

Külföld, 2016.11.20

A dél-szerbiai Nisbe utazik vasárnap délután Orbán Viktor miniszterelnök, ahol kétnapos magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót tartanak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Hozzátette: Orbán Viktorral együtt a magyar kormány csaknem minden minisztere részt vesz a megbeszéléseken, amelyek egyrészt az együttes plenáris ülésen, másrészt az érintett magyar és szerb miniszterek kétoldalú találkozóin zajlanak majd.

Orbán Viktor és vendéglátója, Aleksandar Vucic miniszterelnök hétfő reggel megtekintik a Prosek-Bancarevo autópálya-szakaszt, amely egy fontos közlekedési folyosó részét képezi, majd Nisben négyszemközt tárgyal a két kormányfő.

A két ország kormányának együttes plenáris ülése után kerül sor a tárgyalások eredményeként megszülető egyezmények aláírására és a miniszterelnökök közös sajtótájékoztatójára.

Délután Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a kormányzati rendezvénnyel párhuzamosan zajló üzleti fórumon, majd az OTP Nisben kialakított regionális központjának megnyitásán szólal fel - ismertette a programtervezetet a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!