Szijjártó az ukrán helyzetről egyeztetett az EBESZ kisebbségi főbiztosával

Külföld, 2018.02.27

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden fogadta Lamberto Zanniert, az EBESZ kisebbségi főbiztosát, a felek megvitatták az ukrán helyzetet - közölte a tárca az MTI-vel.

Szijjártó az ukrán helyzetről egyeztetett az EBESZ kisebbségi főbiztosával Mint írták, Szijjártó Péter megállapította, hogy Ukrajna továbbra sem hajtja végre a Velencei Bizottság ajánlásait és továbbra sem kezdte meg az előírt konzultációkat az ukrán oktatási törvény végrehajtásáról.

Úgy vélte, Ukrajnának ez a viselkedése súlyosan sérti a nemzetközi jogszabályokat és az Európai Unió által megfogalmazott elvárásokat.

Szijjártó Péter egyúttal köszönetet mondott, hogy Lamberto Zannier kiemelten foglalkozik ezzel a problémával.

A külgazdasági és külügyminiszter elfogadhatatlannak és rendkívül súlyos incidensnek nevezte, hogy egy hónapon belül kétszer is támadás érte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári központi irodáját.

Mint mondta, Ukrajnában a szélsőséges erők és eszmék egyre több teret nyernek, Kárpátalján folyamatosan megfélemlítik a helyi magyarokat.

Szijjártó Péter azt is megismételte, hogy fontos az a magyar kezdeményezés, miszerint az EBESZ ukrajnai megfigyelő missziója hozzon létre állandó jelenlétet Kárpátalján.
(MTI)

Galériánk

Szijjártó az ukrán helyzetről egyeztetett az EBESZ kisebbségi főbiztosával Szijjártó az ukrán helyzetről egyeztetett az EBESZ kisebbségi főbiztosával Szijjártó az ukrán helyzetről egyeztetett az EBESZ kisebbségi főbiztosával Szijjártó az ukrán helyzetről egyeztetett az EBESZ kisebbségi főbiztosával
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!