Szijjártó: Martin Schulznak inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia

Külföld, 2017.08.17

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelöltnek ahelyett, hogy bírálja Magyarországot és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében a tárcavezető Martin Schulznak a Frankfurter Rundschau és a Berliner Zeitung online kiadásában csütörtökön megjelent interjújára reagált.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje az interjúban egyebek mellett bírálta Lengyelországot és Magyarországot, amiért igent mondanak az európai szolidaritásra, amikor pénzt akarnak az EU strukturális alapjaiból, de nemet mondanak, amikor a menekültekről van szó. Mint mondta, ennek ő kancellárként véget vetne.

Szijjártó Péter azt írta: Martin Schulznak továbbra is mindenről Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök jut az eszébe, "pontosan tudjuk", hogy mindkettőt rendszeresen szidalmazza. Pedig a baloldali német politikus jobban tenné, ha a saját pártjával foglalkozna, hiszen az a közelmúltban súlyos választási vereségeket szenvedett - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!