Szíria - Párizs: a vegyi fegyverek fő kutató- és két előállító-központja volt a légicsapások célpontja

Külföld, 2018.04.14

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és a Franciaország által végrehajtott légicsapások Szíriában a rezsim "törvénytelen vegyifegyver-programjának fő kutató- és két előállító-központját célozták" - közölte szombaton a francia védelmi miniszter Párizsban.

"A vegyi fegyverek fejlesztési, kivitelezési és előállítási kapacitását támadtuk. A cél egyszerű: megakadályozni a rezsimet abban, hogy ismét vegyi fegyvereket vethessen be" - mondta Florence Parly az elnöki hivatalból közvetített nyilatkozatában.

"A célzott infrastruktúrák olyan anyagok fejlesztésére és előállítására szolgáltak, amelyeket szíriai férfiak, nők és gyerekek megölésére használnak, semmibe véve a civilizáció és a jog minden normáját" - tette hozzá.

"Nem konfrontációt akarunk, és a katonai eszkalációt teljesen elutasítjuk. Ezért a szövetségeseinkkel együtt figyeltünk arra, hogy az oroszokat előzetesen tájékoztassuk" - hangsúlyozta Florence Parly.

A hadműveletben a miniszter tájékoztatása szerint Franciaország a Földközi-tengeren lévő hadihajóit és Rafale vadászbombázókat vetett be, "szoros összhangban az amerikai és brit szövetségesekkel".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!