Szíria - Trumppal és Macronnal tárgyalt Theresa May

Külföld, 2018.04.10

Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt kedden telefonon a szíriai helyzetről Theresa May brit miniszterelnök.

A Downing Street szóvivőjének kedd esti tájékoztatása szerint a külön tartott telefonos megbeszéléseken a három vezető egyetértett abban, hogy a szombati állítólagis szíriai vegyifegyver-támadásról szóló hírek "teljességgel elítélendők", és ha hitelességük igazolást nyer, az újabb bizonyíték lenne arra, hogy a szíriai rezsim milyen "elborzasztó kegyetlenséget" tanúsít saját népével szemben, és arra is, hogy egyáltalán nem érdeklik az ilyen fegyverek használatát tiltó kötelezettségei.

May, Trump és Macron egyetértett abban is, hogy a nemzetközi közösségnek válaszolnia kell, annak érdekében, hogy érvényt lehessen szerezni a vegyifegyver-használat globális tilalmának.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint a három vezető megállapodott arról, hogy folytatják szoros együttműködésüket egymással és a nemzetközi partnerekkel, annak biztosítására, hogy a felelősök ne kerülhessék el a számonkérést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!