Szíria - Az amerikai vezetésű koalíciós erők szír kormánybarát csapatokra mértek csapást

Külföld, 2017.06.06

Az amerikai vezetésű koalíciós erők szír kormánybarát csapatokra mértek csapást a szír-iraki határátkelőnél fekvő Al-Tanaf közelében.

Az Egyesült Államok Középső Parancsnoksága (CENTCOM) kedden közleményben jelentette be a támadást, leszögezve, hogy a koalíciós erők megsemmisítő csapást mértek a célba vett szíriai kormánybarát csapatokra. A közlemény ugyanakkor leszögezi, hogy a koalíciós erők "nem szándékoznak" a szíriai rendszer vagy a rendszert támogató csapatok ellen harcolni, de "készek arra, hogy megvédjék magukat, ha szíriai kormánycsapatok nem hajlandóak elhagyni a biztonsági övezeteket".

A CENTCOM közleménye hangsúlyozza, hogy a szíriai kormánybarát erők az előzetes figyelmeztetések ellenére tankokkal, tüzérséggel, légvédelmi fegyverekkel léptek be a biztonsági övezet területére. A biztonsági övezet határait Al-Tanaf környékén 55 kilométeres körben jelölték ki.

A koalíciós erők legutóbb május 19-én intéztek támadást egy szír kormánybarát konvoj ellen.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva csak nyugtázta a támadás tényét, de részletekbe nem bocsátkozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!