Szíria - Kommerszant: orosz technikával felszerelt éjjellátó távcsöveket használnak a terroristák

Külföld, 2017.05.05

Az Iszlám Állam és az an-Nuszra Front terroristái a legkorszerűbb orosz elektronikával működő éjjellátó távcsöveket használnak - írta pénteki számában a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.

A lap szíriai katonai szakértőkre hivatkozó informátorai szerint egyelőre nem világos, hogyan jutottak a terroristák orosz gyártmányú elektrooptikai átalakítókhoz.

A név nélkül nyilatkozó illetékesek rámutattak, hogy a terroristák egyebek között a NATO-nál rendszeresített amerikai Remington MSR és osztrák Steyr Mannlicher SSG 08 típusú mesterlövész fegyvereket használnak, amelyeket a legmodernebb amerikai vagy orosz célzó berendezéssel kell felszerelni.

A lap nem zárja ki, hogy az elektrooptikai átalakítók olyan harmadik országokból kerültek a terroristákhoz, ahová Oroszország hivatalosan szállított éjjellátó távcsöveket vagy azok alkatrészeit. A Kommerszant szerint Szíriában eddig nem indult hivatalos eljárás orosz katonák ellen a hadsereg vagyonát képező éjjellátó távcsövek elvesztése ügyében, mint ahogy egyelőre nem nyomoznak a halott terroristáknál megtalált átalakítók származási helye után sem.

A Kommerszant emlékeztetett rá, hogy a napokban mesterlövész végzett Szíriában Alekszej Bucselnyikov alezredessel, aki a szíriai kormányerők kiképzője volt. Korábban legalább három orosz katonát öltek meg hasonlóképpen az arab országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!