Szíria - Koszacsov: az amerikai kormány szabotálja a békefolyamatot

Külföld, 2017.05.16

Az amerikai kormány szabotálja a szíriai békefolyamatot azzal, hogy a genfi tárgyalások újabb fordulója előtt olyan "szenzációs" információt közölt, amely szerint Bassár al-Aszad elnök rendszere titokban tömeges kivégzéseket hajt végre, és a holttesteket egy Damaszkuszhoz közeli krematóriumban égeti el - állította Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke kedden Moszkvában.

Stuart Jones, az amerikai külügyminisztérium Közel-Keletért felelős ügyvezető államtitkára műholdas felvételeket bemutatva közölte, hogy a Szednaja katonai börtönben naponta mintegy 50 rabot akasztanak fel és holttestüket elégetik.

Koszacsov szerint a bejelentéssel Washington a genfi tárgyalások hatodik, amerikai részvétel nélkül zajló fordulója alkalmából, a figyelmet manipulált tényekkel az Aszad-rezsimre terelve ürügyet keresett arra, hogy távol maradjon a Svájcban és a Kazahsztánban folytatott egyeztetésektől. Az orosz szenátor úgy vélekedett, hogy ezzel a magatartásával az Egyesült Államok "nem kis felelősséget vállal magára Szíria jövőjével kapcsolatban".

Konsztantyin Koszacsov emlékeztetett arra, hogy korábban a vegyi támadásokról szóló hírek megjelenése is egybeesett a genfi és az asztanai tárgyalási fordulók kezdetével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!