Szíria - Orosz hadihajók IÁ-fegyverraktárakat semmisítettek meg

Külföld, 2017.06.23

Manőverező robotrepülőgépekkel az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentős fegyver- és lőszerraktárait semmisítették meg a Földközi-tenger keleti medencéjében állomásozó orosz hadihajók - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A Kalibr típusú robotrepülőgépeket az Admiral Esszen és az Admiral Grigorovics fregatt, valamint a Krasznodar tengeralattjáró fedélzetéről indították. Az orosz védelmi tárca szerint a váratlan csapás harcálláspontokat, valamint nagy fegyver- és lőszerraktárakat semmisített meg a Hama tartománybeli Akerbat település környékén.

A moszkvai közlemény szerint "a fegyveresek és az objektumok maradékát" az orosz légierő bombázói semmisítették meg. A Krasznodar ezúttal is merülésből bocsátotta fel a robotrepülőgépeket. A csapásról a török és az izraeli katonai vezetést előre értesítették.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az IÁ, a sötétséget és a nehéz terepviszonyokat kihasználva, Hama tartományba csoportosítja át erőit, ahol nagy épületekben harcálláspontokat és raktárakat alakít ki. Az útvonalakat és az érintett területeket a szíriai orosz katonai kontingens "a felderítés minden eszközét felhasználva" megfigyelés alatt tartja, a megtalált célpontokat pedig nagypontosságú fegyverrendszerek és a légierő segítségével megsemmisíti.

A tárca közölte: a hét folyamán az IÁ alakulatai folytatták az arra irányuló kísérleteiket, hogy a "déli folyosón" át, Palmüra irányába hagyják el az ostromlott Rakkát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!