Szíria - Putyin: négyezren csatlakoztak Oroszországból a kormányellenes felkelőkhöz

Külföld, 2017.02.23

A szíriai kormányellenes felkelők oldalán jelenleg mintegy négyezer Oroszországból és további ötezer más volt szovjet tagköztársaságból származó fegyveres harcol - közölte Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön Moszkvában hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Putyin abból az alkalomból beszélt erről, hogy a haza védelmezőjének napján fogadta az orosz Északi Flotta szíriai küldetésből visszatért és ott érdemeket szerzett tisztjeit. Az elnök hangsúlyozta, hogy az orosz haditengerészet jelentős veszteségeket okozott a nemzetközi terrorcsoportosulásoknak.

Méltatta az Északi Flotta teljesítményét - többek között azt, hogy először vetett be MiG-29-eseket haditengerészeti feladatokra -, valamint a nagy pontosságú fegyvereket kipróbálását. Szavai szerint az általa elrendelt orosz katonai küldetés megteremtette az asztanai béketárgyalások és a genfi egyeztetés folytatásának feltételeit.

"Nem tekintjük feladatunknak a Szíria belügyeibe történő beavatkozást. A mi feladatunk a legitim hatalom stabilizálása az országban, valamint az, hogy döntő csapást mérjünk a nemzetközi terrorizmusra. Ebből fogunk kiindulni" - fogalmazott az orosz vezető.

Putyin a nap folyamán korábban, több más állami vezető társaságában a Kreml falánál megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!