Szíria - Zaharova: az orosz és az amerikai külügyminisztérium kapcsolatba lépett a rakétacsapás után

Külföld, 2017.04.07

Kapcsolatba lépett az orosz és az amerikai külügyminisztérium egymással a szíriai katonai repülőtér ellen intézett amerikai rakétacsapást követően - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának nyilatkozva.

Zaharova nem mondta el, hogy milyen szinten történt az egyeztetés, csak azt hangoztatta, hogy a két tárca között rendszeresek a kapcsolatok és pénteken a felek a Szíriában történtekkel összfüggő kérdésekre összpontosítottak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kreml szóvivőjének tájékoztatása szerint megvitatta az orosz nemzetbiztonsági tanács tagjaival a Szíriában az amerikai támadás után kialakult helyzetet. Dmitrij Peszkov elmondta, hogy a megbeszélésen Washington lépését ismételten a nemzetközi joggal ellentétes agressziónak minősítették.

Mint mondta, a tanácskozás részvevői mély aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy az ilyen "agresszív" lépések "elkerülhetetlenül negatív következményekkel" járnak majd a terrorizmus elleni közös erőfeszítésekre nézve. Sajnálkozásukat felezték ki amiatt a kár miatt is, amit a rakétacsapás okozott az orosz-amerikai kapcsolatoknak.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács Peszkov szerint megvitatott az orosz légierő szíriai hadműveletének folytatásával kapcsolatos kérdéseket is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!