Szokatlanul hideg és csapadékos időjárásra figyelmeztettek Romániában

Külföld, 2017.04.18

Szokatlanul hideg és csapadékos időjárásra lehet számítani a héten Romániában, ahol a meteorológusok kedden sárga és narancssárga jelzésű hó- és viharriadót adtak ki.

A figyelmeztetés szerdán reggel lép érvénybe és péntekig tart. Hegyvidéken havazásra és erős szélre lehet számítani a Déli-Kárpátokban és a Bánsági-hegységben. A havazás elsőként a Románia nyugati és déli részén fekvő Krassó-Szörény, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges megyéket érinti. A szél helyenként 80-100 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni.

Szerda estétől a havazás több kelet-, dél-romániai és erdélyi megyére kiterjed, amelyek a Keleti- és a Déli-Kárpátok mentén fekszenek. Ezek között található, Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megyék.

A csapadékos, hideg idő szerda estétől Románia harminc megyéjére és Bukarestre is kiterjed. Főleg Erdélyben, illetve Románia déli és keleti részén fog esni az eső, a csapadékmennyiség helyenként el fogja érni a négyzetméterenkénti 50-60 litert.

A hőmérséklet napközben nem haladja meg a 12 Celsius fokot, ami mintegy 9 Celsius fokkal marad el az évszakhoz képest megszokott hőmérséklettől. Éjszaka nulla Celsius fok alatti hőmérsékletekre lehet számítani, főleg hegyvidéken.

A meteorológusok leghamarabb a hétvégén számítanak felmelegedésre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!