Szydlo: egységes és következetes uniós politikára van szükség az Egyesült Államok irányában

Külföld, 2017.02.07

Az Európai Uniónak egységes és következetes politikát kell folytatnia az Egyesült Államokkal szemben - jelentette ki Beata Szydlo lengyel miniszterelnök kedden Varsóban, Angela Merkel német kancellárral közös sajtóértekezleten.

Következetesen kell keresni az új amerikai kormánnyal való együttműködés lehetőségeit - fogalmazott a lengyel kormányfő. Varsó - mint fogalmazott - szoros figyelemmel követi a Washingtonban jelenleg hozott döntéseket. Ennek kapcsán Szídlo kiemelte közös kihívások előtt állunk a biztonság, a gazdaság terén, "ezért megértésre és együttműködésre kell törekedni."

Angela Merkel leszögezte: az értékeinken alapuló jó transzatlanti viszony Európa létérdeke. A kancellár hozzáfűzte több területen is vizsgálni fogják az Egyesült Államokkal folytatandó együttműködés lehetőségeit, egyebek mellett a szabadkereskedelem terén. Utalt arra, hogy Washingtonnal kötendő szabadkereskedelmi szerződést (TTIP) - a Kanadával kötött szabadkereskedelmi megállapodáshoz (CETA) hasonlóan - személy szerint mindig is támogatta,.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!