Tajani: az európai polgárok biztonsága és a védelme elsődleges szempont

Külföld, 2017.02.07

Mivel az európai polgárok védelme elsődleges szempont, Európának meg kell őriznie biztonságát, amihez  határokon átnyúló és intézmények közötti együttműködésre van szükség - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke kedden, miután megbeszélést folytatott Brüsszelben Paolo Allival, a NATO Parlamenti Közgyűlésének elnökével.

Az Európai Parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a megbeszélés az uniós parlament és az észak-atlanti szövetség parlamenti közgyűlése közötti együttműködés erősítésének lehetséges módjaira összpontosított. Az elnökök egyetértettek abban, hogy a világpolitikai helyzet szorosabb intézmények közötti együttműködést követel meg bizottsági és albizottsági tevékenységeken, látogatásokon és parlamentközi kezdeményezéseken keresztül - közölte az uniós parlament.

A NATO Parlamenti Közgyűlése az észak-atlanti szövetség 28 tagállamának nemzeti parlamentjeinek, valamint a társult országok parlamenti küldötteiből és parlamenti megfigyelőkből áll. Magyarország 7 tagot delegál 360 fős közgyűlésbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!