Tájékoztató körút Kárpátalján a magyar kormány gazdaságfejlesztési támogatásáról

Külföld, 2017.03.23

A kárpátaljai magyar vállalkozások számára a magyar kormány által az Egán Ede Gazdaságfejlesztési Program idei szakaszában nyújtott támogatások igényelhetőségéről tart kétnapos tájékoztató körutat Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a Felső-Tisza-vidék szórványtelepülésein.

Magyar Levente csütörtökön, a técsői Hollósy Simon Középiskolában nagy érdeklődés mellett tartott előadása után az MTI-nek elmondta: egész Kárpátalján szeretnék megszólítani a magyar embereket, akik a nehézségek ellenére szülőföldjükön maradtak, és ott próbálják a boldogulásukat megtalálni.

Emlékeztetett arra, hogy a lehetőséggel már tavaly óta élhetnek Kárpátalján: 2016-ban a magyar kormány gazdaságfejlesztési projektje keretében több mint ezer kárpátaljai magyar vállalkozó jutott kétmilliárd forintnyi összértékben támogatáshoz.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány folytatja Kárpátalján a tavaly elkezdett programot, mert Ukrajnában és a kárpátaljai régióban megfogalmazása szerint nincs az a segítség, ami ne kelne el.

Az idén is több milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra - mondta az államtitkár, és arra biztatott mindenkit, hogy nyújtsa be a pályázatát, mert ha érvényes, akkor nyerni fog, hiszen a forrásnak nincs felső korlátja.

Érdemes pályázni a mezőgazdaság területén, valamint minden kis- és középvállalkozásnak eszközbeszerzésre, modernizációhoz szükséges forrásra - jelezte.

Magyar Levente elmondta, kárpátaljai körútjának első állomása Técső, a szórványvidék egyik központja. Fontosnak nevezte, hogy - mivel a szórványba nehezebben jut el az információ - személyesen szólítsa meg a tömbterülettől távol élő magyarokat, vállalkozás indítására biztatva őket.

Magyar Levente március 15-én Beregszászon jelentette be, hogy a magyar kormány 2017-ben 20 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatásban és kedvezményes hitelben részesíti a kárpátaljai magyar vállalkozásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!