Takács Szabolcs: elkötelezett tagjai vagyunk az Európai Néppártnak

Külföld, 2018.09.05

    Budapest, 2018. szeptember 5., szerda (MTI/Reuters) - A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Parlament legerősebb frakciójának, a konzervatív Európai Néppártnak (EPP - hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott, szerdán megjelent interjújában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

"Nagyon erős és elkötelezett tagja vagyunk az Európai Néppártnak (EPP). Egyáltalán nem áll szándékunkban eltávolodni az EPP hagyományos értékeitől" - jelentette ki az államtitkár.

Arra a felvetésre, hogy a Orbán Viktor miniszterelnök korábban találkozott Steve Bannonnal, Donald Trump amerikai elnök volt stratégiai tanácsadójával, az államtitkár kérdéssel válaszolt:"Miért ne beszélhetnénk valakivel, akinek hasonló elképzelései, megközelítései vannak bizonyos ügyekben?".

"Az, hogy egy politikai család tagjai vagyunk, nem azt jelenti, hogy nem beszélhetünk más politikusokkal. Ez nem eredményez automatikusan új szövetséget" - tette hozzá.

A Reuters ezzel összefüggésben utalt arra, hogy Magyarország- mint a hírügynökség fogalmazott - "közös ügyeket kíván képviselni a szélsőjobboldali olasz Ligához hasonlókkal".

Az úgynevezett Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Takács Szabolcs kifejtette, hogy "Magyarország támadás alatt áll a migráció kérdésében elfoglalt szilárd álláspontja miatt, és a következő csata az európai parlamenti vita lesz a jelentésről, amely azzal vádolja Budapestet, hogy megszegi az uniós törvényt".

"Az egész jelentés egy politikai eszköz egy politikai kampányban. Az európai intézmények politikai aktivistaként akarnak fellépni... Mi nyugodtak vagyunk, mert tudjuk, hogy sok kérdésben igazunk van, és ezek a vádak nyilvánvaló hazugságok bizonyos szempontból" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!