Tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján

Külföld, 2016.12.19

Nehéz körülmények között élő 740 családnak adott át élelmiszercsomagokat és 160 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg a közelgő karácsony alkalmából kárpátaljai kirendeltsége közreműködésével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet  hétfőn Beregszászon.

A segélyakció kapcsán Gerevich János, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Advance elnevezésű beregszászi központjának igazgatója az MTI-nek elmondta: a segélyszervezet határon túli adományprojektjeinek keretében Kárpátaljára is gondol, így Beregszászon és környékén 2,5 millió forint összértékben 740 családnak juttat tartós élelmiszereket - lisztet, cukrot, étolajat, rizst, száraztésztát, teát, hajdinát, csokoládét - tartalmazó élelmiszercsomagokat. Az élelmiszersegély célba juttatásában kiemelt helyen szerepelnek az egyedülálló rászorulók és nyugdíjasok - tette hozzá.

Az igazgató azt is elmondta, hogy az Advance 160 hátrányos helyzetű gyermeknek ad át karácsonyi ajándékcsomagot. Mint közölte, a segélyszervezet kárpátaljai kirendeltsége 80 gyermek számára Adventi várakozás címmel adventi játszóházat szervez. Mint közölte, ennek keretében először néprajzkutató vezetésével kárpátaljai hagyományokat elevenítenek fel, majd mézeskalácsszíveket csomagolnak és karácsonyfadíszt, ünnepi dekorációkat, valamint üdvözlőlapokat készítenek. A közös gyertyagyújtást követően a MÖSZ beregszászi irodájának munkatársai édességet és játékokat tartalmazó ajándékcsomaggal lepik meg a részt vevő gyerekeket, később pedig további 80, a közeli Makkosjánosiban tanuló kisdiák is részesül a meglepetésből - mondta el Gerevich János. Az Ökumenikus Segélyszervezet novemberi kárpátaljai akciója keretében 100 beregszászi, hiányt szenvedő családnak juttatott egyenként 5 mázsa biobrikettet téli tüzelőként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!