Telefonon egyeztetett az amerikai és a francia elnök

Külföld, 2018.03.21

Donald Trump amerikai elnök szerdán telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel kereskedelempolitikai kérdésekről és a Szkripal-ügyről.

A Fehér Ház által kiadott közlemény szerint a két politikus arról cserélt eszmét, hogyan lehetne közelíteni egymáshoz az Egyesült Államok és Európa álláspontját kereskedelempolitikai kérdésekben, valamint a Oroszország elleni fellépésben a Dél-Angliában megmérgezett volt orosz kettős ügynök és lánya ügyében.

A kommüniké szerint a két elnök "szolidaritását fejezte ki az Egyesült Királysággal, Oroszországnak brit földön magánemberek ellen elkövetett vegyifegyver-támadása miatt".

Trump és Macron egyetértett abban is, hogy lépéseket kell tenni Oroszország felelősségre vonása érdekében.

Sajtóértesülések szerint Emmanuel Macron április 23 és 25 között az Egyesült Államokba látogat, fogadja őt Donald Trump a Fehér Házban, majd beszédet mond a washingtoni kongresszusban is.

Francia államfő utoljára 2014-ben járt az Egyesült Államokban: Francois Hollande az akkori amerikai elnök, Barack Obama vendége volt, de a kongresszusban nem mondott beszédet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!