Terrorcselekményt akadályozott meg Moszkvában az FSZB

Külföld, 2020.07.27

Elfogási kísérlet közben agyonlőttek a Moszkvával határos Himkiben egy közép-ázsiai férfit, aki arra készült, hogy terrorcselekményt kövessen el az orosz főváros egy népes helyén - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a gyanúsított, aki egy meg nem nevezett nemzetközi terrorszervezet tagja volt, ellenállást tanúsított és tüzet nyitott a rendvédelmi szervek alkalmazottjaira. A helyszínen - egy elhagyatott garázssoron - egy AKSZ-74 U géppisztolyt, három töltött tárat, két F-1 és RGD típusú gránátot találtak nála a hatóságok, a bérelt lakásán pedig tárgyi bizonyítékokat arra, hogy kapcsolatban állt a terroristák képviselőivel Szíriában, és hogy fegyveres támadást készült elkövetni Moszkvában.

A szolgálat nem közölte, hogy a terrorista melyik közép-ázsiai ország állampolgára volt. A tájékoztatás szerint a hatóságok keresik az esetleges bűntársait.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója júliusban közölte, hogy Oroszországban az elmúlt tíz év során csaknem 160, tavaly pedig 43 terrorcselekményt sikerült megakadályozni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!