Terrorellenes központként is szolgáló rendőrkapitányságot adtak át Berlinben

Külföld, 2017.08.08

Átadták a szövetségi rendőrség terrorellenes központként is szolgáló legújabb épületét kedden Berlinben. Az új rendőrkapitányság feladata, hogy egyesítse a német rendőrség különleges egységeit, például a terrorelhárító alakulatot és a tűzszerészeket.

Thomas de Maiziere belügyminiszter a központ megnyitóján azt mondta, a biztonsági helyzet Európában és Németországban megváltozott, az iszlám terror új fenyegetést jelent és a merényletek jellege is megváltozott, egyre gyakrabban történik egy időben több helyen is támadás.

Emiatt várhatóan összetettebb bevetésekre lesz szükség, amikre fel kell készülni - jelentette ki a belügyminiszter.

Az új rendőrkapitányság feladata, hogy egyesítse a német rendőrség különleges egységeit, és elősegítse az együttműködést a tartományi és a szövetségi rendőrséggel - tette hozzá Thomas de Maiziere.

Dieter Romann, a szövetségi rendőrség elnöke elmondta, a létesítmény még nincs teljesen kész, így jelenleg csak hatvanan dolgoznak benne, a teljes kapacitás elérésekor azonban 270 munkatársa lesz.

A most átadott épület a szövetségi rendőrség 11. központja az országban. A kapitányságnak lesz alárendelve a szövetségi rendőrség terrorelhárító alakulata (GSG9), a légiszolgálat, valamint tűzszerészek is. Az egységek maradnak eddigi állomáshelyükön, viszont küldenek képviselőt az új igazgatóságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!