Terrorizmus - Szabadon engedték a Belgiumban vasárnap őrizetbe vett gyanúsítottakat

Külföld, 2018.03.06

Szabadon bocsátották azt a nyolc embert Belgiumban, akiket két nappal ezelőtt vettek őrizetbe, mert a hatóságok gyanúja szerint merényletre készültek - jelentette kedden a helyi sajtó.

A szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint a brüsszeli Molenbeek negyedben, illetve a flandriai Geraardsbergenben és Mechelenben vasárnap hajnalban előállított gyanúsítottakat a kihallgatásukat követően már másnap elengedték, nem is kerültek bíróság elé.

Névtelenséget kérő rendőrségi források arról számoltak be hétfőn, hogy az érintettek merényletre készülhettek, de a házkutatások során sem fegyvereket, sem pedig robbanóanyagokat nem találtak.

Az ügynek nincs semmi köze a 2015. november 13-i párizsi vagy a 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadásokhoz - közölte a vádhatóság.

A belga RTL csatorna beszámolója szerint a gyanúsítottak közül többen is ugyanabba az ökölvívó klubba jártak Brüsszelben, onnan érkezett valakitől a bejelentés a rendőrségre egy gyanús beszélgetésről. A hatóságok azonban később állítólag arra jutottak, hogy az érintettek nem töltényekről, hanem kábítószerről beszéltek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!