Texasi lövöldözés - Huszonhatra emelkedett a halálos áldozatok száma, azonosították az elkövetőt

Külföld, 2017.11.06

Huszonhatra emelkedett a halálos áldozatok száma a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol a település templomában vasárnap délben egy ámokfutó lövöldözött. A sebesültek száma meghaladja a harmincat.

Azonosították a támadót: az istentisztelet közben lövöldöző férfit Devin Kellynek hívták és 26 éves volt. Tettének indítékairól a rendőrségnek egyelőre nincs sejtése, de azt még közölték, hogy Kelly katona volt, és úgynevezett poszttraumatikus stresszben szenvedett.

A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) képviselői a korábban megjelent információkat pontosítva azt közölték, hogy a támadó már a templom előtt lövöldözni kezdett, majd odabenn folytatta az ámokfutást. A vérengzés után elmenekült, de a percek alatt kiérkező rendőrök üldözőbe vették, és mintegy nyolc-tíz kilométernyire Sutherland Springstől érték utol. A rendőrök rálőttek, és Kelly meghalt, azonban még mindig nem világos, hogy a rendőrök lőtték-e agyon, vagy öngyilkos lett. Autójában több fegyvert találtak.

A vérengzés után Greg Abbott texasi kormányzó a Sutherland Springs közelében fekvő Stockdale városkában a rendőrséggel közösen sajtóértekezletet tartott. Hangsúlyozta, hogy Texas állam történetében eddig ez volt a legsúlyosabb tömeggyilkosság. A templomban 23 holttestet találtak, a templom előtt két agyonlőtt áldozat feküdt, és még egy ember kórházba szállítás közben halt meg. Több mint harminc sebesültet ápolnak a stockdale-i kórházban, ahová helikopterekkel és mentőkkel szállították őket. Több sebesült válságos, életveszélyes állapotban van. Az orvosok nem adtak ki közleményt az állapotukról.

A kormányzó elmondta: a halottak között ötéves és hetvenkét éves áldozat is van, életét vesztette egy várandós asszony és a lelkipásztor tizennégy esztendős lánya is.

Abbott kormányzó köszönetet mondott Donald Trumpnak az együttérző Twitter-üzenetért. A Japánban tartózkodó elnök Twitter-bejegyzésben reagált a történtekre. "Isten segítse meg a Sutherland Springsben élőket" - írta.

Az alig négyszáz lelket számláló település San Antonio városától mintegy ötven kilométernyire délre fekszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!