Texasi lövöldözés - Putyin részvétét fejezte ki Trumpnak

Külföld, 2017.11.06

Részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerének, Donald Trumpnak a texasi Sutherland Springs baptista templomában elkövetett, 26 halálos áldozatot követelő lövöldözés miatt.

"Fogadja mély együttérzésemet a Texasban történt tragédia miatt. Nehezen lehet kegyetlenebb és cinikusabb bűncselekményt elképzelni annál, mint amikor templomi istentisztelet közben ölnek meg embereket" - idézte Putyint a Kreml honlapján hétfőn publikált közlemény.

Az orosz elnök hozzátette, hogy hazájában osztoznak azok fájdalmában, akik rokonaikat és barátaikat vesztették el, és gyors gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

Texasban vasárnap egy 26 éves volt katona egy templomban rendezett vérfürdőt. A tömeggyilkosságnak huszonhat áldozata és több mint harminc sebesültje volt. Egy ötéves gyerek mellett egy várandós asszony és a lelkipásztor tizennégy éves lánya is meghalt. A gyilkos elmenekült, de később a rendőrök a templom közelében megtalálták holtan. Tettének indítéka egyelőre nem ismert.

A Kreml a múlt héten közölte, hogy folyamatban van egy Putyin és Trump közötti tárgyalás előkészítése az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezetének november 10-én és 11-én megrendezendő vietnami csúcstalálkozóján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!