Tillerson: az amerikai kormány szükség esetén új szankciókat léptet életbe Észak-Korea ellen

Külföld, 2017.05.03

Az amerikai kormány szükség esetén újabb szankciókat  léptet életbe Észak-Korea ellen - jelentette ki szerdán Washingtonban Rex Tillerson külügyminiszter.

A tárcavezető a külügyminisztériumban, a munkatársaknak tartott értekezleten fejtette ki álláspontját. Tillerson utalt arra: amennyiben Phenjan további fenyegető, választ érdemlő lépéseket tesz, Washington nem habozik lépni. Jelezte, hogy Washington " új szankciókat készít elő.

Közben a Fox televízió arról adott hírt, hogy Phenjanban megerősítették: immár harmadik amerikai állampolgárt is fogva tartanak.

Tony Kim egyetemi oktatót a phenjani nemezetközi repülőtéren tartóztatták le, még április 22-én, ám ezt az észak-koreai hatóságok mostanáig cáfolták. Szerdán az észak-koreai hivatalos hírügynökség közölte: a letartóztatott amerikai "az ország rendjének megdöntését célzó ellenséges cselekedetekkel gyanúsítható".

Tony Kim mellett észak-koreai börtönben van egy virginiai egyetemista és egy dél-koreai születésű, de amerikai állampolgár üzletember. Az egyetemistát 15 évi, az üzletembert tíz évig tartó kényszermunkára ítélték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!