Több mint 600 tűzoltó sem tudta megfékezni az erdőtüzeket az amerikai Montana államban

Külföld, 2017.07.25

Több mint 600 tűzoltó sem tudta megfékezni  eddig a  nyugati Montana szövetségi államban pusztító erdő- és bozóttüzeket.

Amerikai sajtójelentések kedden az Egyesült Államok legnagyobb erdőtüzének minősítették a Montanában pusztító erdőtüzeket. Több mint százezer hektárnyi terület áll lángokban, 34 szövetségi államból érkezett 611 tűzoltó a montanaiak megsegítésére. A veszélyeztetett területeken javában tart az emberek kitelepítése. A hőség és a szárazság miatt az erős szél segíti a lángok terjedését, ami rendkívüli feladat elé állítja a túzoltókat.

Az Egyesült Államokban az idei esztendő az elmúlt évtizedek legnehezebb éve a tűzoltók számára. A Országos Tűzoltó Ügynökség jelentése szerint jelenleg 38 nagy tűzvész pusztít az Egyesült Államok nyugati partvidékén: Kaliforniában például négy, Montanában pedig egyidejűleg 18 helyen. Égnek az erdők Idahóban, Nevadában, Utah államban és az északnyugati Washington államban is.

Hivatalos adatok szerint szerint 2017-ben eddig több mint kétmillió négyzetkilométernyi területet borítottak el a lángok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!