Több mint két és félszeresére nőtt az áruforgalom Magyarország és a Nyizsnyij Novgorod-i megye között

Külföld, 2017.06.09

Az év első negyedévében 2,6-szeresére nőtt az áruforgalom Magyarország és az oroszországi Nyizsnyij Novgorod megye között - írta a Komszomolszkaja Pravda pénteken.

Az adatokat a Volga-menti vámparancsnokság annak apropóján közölte, hogy Nyizsnyij Novgorodban csütörtökön tíznapos kulturális rendezvénysorozat kezdődött Magyarország Nyizsnyij Novgorod-i tiszteletbeli konzulátusa megalapításának 5. évfordulója alkalmából.

A hivatalos adatok szerint a kétoldalú kereskedelem értéke az első három hónap alatt 8,9 millió dollár volt, ebből a magyar kivitel volumene elérte a 8,4 millió dollárt. Magyarország a megye 118 külföldi partnere között a 25. helyen áll.

Valerij Sancev kormányzó a további együttműködés fejlesztése céljából meghívta Balla János nagykövetet, hogy vegyen részt Nyizsnyij Novgorodban egy üzleti konferencián szeptemberben. A fórumon egyebek között a regionális vízellátási és csatornázási rendszerek fejlesztése, az állattenyésztés és a vetőmag-előállítás, valamint az autóipar terén való együttműködés lehetőségei kerülnek majd szóba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!