Tovább emlekedett a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma

Külföld, 2017.10.12

Huszonegyre emelkedett szerda estére a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma.

A heves szél újra felszította a lángokat Kalifornia északi vidékein, elsősorban a történelminek mondott borvidékeken. A tűzoltók képtelenek megbirkózni a lángokkal, a bozóttüzek száma szaporodik. A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal szóvivője, Daniel Berlant szerdán este arról tájékoztatta a sajtót, hogy a keddi 17 helyett szerdán már 22 helyen pusztított bozóttűz.

Több mint 3500 ház - lakóépületek és üzletek sora - lett a tűz martaléka, szőlők és borospincék semmisültek meg, mindent hamu és füst borít. A Sonoma völgy egyik részén a hatóságok kötelező kiürítést rendeltek el.



A Sonoma megyei seriff, Robert Giordano arról számolt be, hogy több mint 600 ember eltűnt, de reményei szerint életben vannak, de a tűz és a kaotikus helyzet miatt rendkívül nehéz a kommunikáció. Ezzel együtt is, a seriff arra számít, hogy a természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma emelkedni fog. "A pusztítás óriási, bizonyos területekre még be sem tudunk menni, hogy felmérjük a helyzetet" - fogalmazott Giordano.

Napa megyében Calistoga városát kiürítették, a megyei katasztrófa-elhárítási hivatal helyi vezetője, Diane Dillon arról tájékoztatta a sajtót, hogy a katasztrófa-elhárítási hivatal munkatársai házról házra jártak, és távozásra szólították fel az ott élőket. Kötelező kiürítést rendeltek el Solano megyében is.

A napai tűzoltóság vezetője, Barry Biermann szerint az erős szél és az alacsony páratartalom csak segíti a tűz terjedését.

Kalifornia déli vidékein hűvösebb az időjárás, s ez segítette a tűzoltókat a lángok elleni küzdelemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!