Trump-dosszié - Kreml: Moszkva lezártnak tekinti az ügyet

Külföld, 2017.01.13

Moszkva lezártnak tekinti Donald Trump kompromittálási ügyét, mert figyelemre nem érdemes, hamis információk állnak a hátterében - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

"Már mindent elmondtunk, amit csak tudtunk erről a jelentésről, már elmondtuk, hogy az a papír nem tekinthető jelentésnek. Lezártuk a vitát ebben a témában, és nem szoktunk hamis híradásról ilyen sokáig tárgyalni" - mondta.

Peszkov szerint a Kreml semmit nem tud arról a személyről, aki állítólag összeállította a megválasztott amerikai elnökre nézve állítólag kompromittáló jelentést. Sajtójelentések szerint a Trump orosz megfigyeléséről szóló összefoglaló szerzője egy Chrsitopher Steele nevű volt brit titkos ügynök, akinek az elmúlt napokban nyoma veszett.

Az orosz elnök szóvivője kizárta annak lehetőségét, hogy a kialakult helyzet negatív benyomást gyakoroljon az orosz-brit kapcsolatokra.

"Sokszor jelennek meg ilyen álhírek, ez sem az első, igaz, igen alacsony színvonalú. Egyszerűen nem kell erre úgy odafigyelni, ahogy azt az érzelmi fellángolásban élő Amerikában teszik" - hangoztatta.

Peszkov korábban visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország akár Trumpot, akár korábbi demokrata párti riválisát, Hillary Clintont terhelő információkkal rendelkezne.

Peszkov egyébként azt is leszögezte, hogy Oroszországnak nem áll szándékában visszatérni a G8-csoportba. Az orosz tagság esetleges visszaállításának lehetőségét Angelino Alfano olasz külügyminiszter hozta szóba csütörtökön, amikor nem zárta ki azt, hogy ezt megtörténhet a csoport májusi csúcstalálkozóján a szicíliai Taorminában.

A Kreml szóvivője szerint Moszkva a G20-csoportban folytatott együttműködést tekinti prioritásnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!