TV műsor

Trump ismét védelmébe vette fiát, amiért találkozott az orosz ügyvédnővel

Külföld, 2017.07.13

Donald Trump csütörtökön Párizsban ismét védelmébe vette fiát, aki az elnökválasztási kampány alatt találkozott egy orosz ügyvédnővel, aki Hillary Clintonra vonatkozó terhelő adatokat ígért neki. Az amerikai elnök "csodálatos fiatalembernek" nevezte fiát.

"Ami a fiamat illeti, csodálatos fiatalember. Találkozott egy orosz ügyvédnővel. Nem a kormány egyik ügyvédnőjével, hanem egy orosz ügyvédnővel. Ez rövid találkozó volt" - mondta egy újságírói kérdésre válaszolva az amerikai elnök francia kollegájával, Emmanuel Macronnal tartott közös sajtótájékoztatóján. "Gyakorlati szempontból nézve úgy gondolom, hogy az emberek többsége elfogadta volna ezt a találkozót" - tette hozzá.

Ifjabb Donald Trump maga hozta nyilvánosságra azt a levélváltást, amelyet egy ismerősével folytatott. Rob Goldstone azzal kereste meg őt, hogy egy közös moszkvai ismerősük szeretné, ha találkozna egy orosz jogásszal, aki terhelő adatokat tudna átadni Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltről. Goldstone világosan leírta, hogy érzékeny információról van szó, ami Oroszország és kormánya támogatásának része Trump kampányához. Ha ez az, aminek látszik, akkor imádni fogom - válaszolta ifjabb Donald Trump, majd később Jared Kushnerrel, Trump vejével és Paul Manaforttal, Trump - később orosz üzleti kapcsolatai miatt leváltott - kampányfőnökével együtt találkozott is az ügyvéddel.

A Trump fiú levelezése volt az eddigi legkézzelfoghatóbb bizonyítéka annak, hogy az akkori republikánus elnökjelölt stábjának tagjai orosz segítséget fogadhattak el a november 8-i elnökválasztás megnyeréséhez. A kérdés parázs vitát eredményezett az Egyesült Államokban, az ügyben az igazságügyi minisztérium és a kongresszus is nyomoz. Vlagyimir Putyin orosz elnök többször - személyesen Trump előtt is - tagadta, hogy beavatkozott volna az amerikai választásokba.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!