Trump: Izraelnek jelentős engedményeket kell tennie a palesztinoknak

Külföld, 2018.02.09

Donald Trump amerikai elnök szerint Izraelnek is jelentős engedményeket kell majd tennie a palesztinoknak a béke érdekében.

Az amerikai elnök a Jiszrael Hajom (Izrael Ma) című újság honlapján pénteken megjelent interjúban beszélt erről. Az interjú terjes terjedelmében vasárnap jelenik meg.

Trump azt mondta, hogy a beiktatása óta eltelt év legfontosabb lépésének Jeruzsálem elismerését tekinti Izrael fővárosaként. "Első elnöki évem csúcspontja, nagyon fontos volt Jeruzsálem elismerése izraeli fővárosként, amit sokan megköszöntek, és sokan nem köszöntek meg nekem. De megígértem, és betartottam a szavam"- közölte az amerikai elnök az izraeli lappal.

"Megértem, miért nem hajtották végre más elnökök ezt az ígéretet. Nagy nyomás alatt voltak, hogy ne tegyék meg"- tette hozzá Donald Trump, és kiemelte, hogy nem bánta meg a lépését.

A palesztinokat felháborította a Trump december 6-i döntése, mivel ők is azt szeretnék, hogy Jeruzsálemet fővárosuknak nyilvánítsák a béketárgyalások során. Az amerikai elnök bejelentésével Washington több évtizedes tartózkodását törte meg ebben a kérdésben, s ezután a palesztinok bejelentették, hogy más közvetítőt keresnek béketárgyalásokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!