Tusványos - Az erdélyi magyar irodalom nagyjait idéző kiállítás nyílt a tábort átszelő sétányon

Külföld, 2018.07.25

Az erdélyi magyar irodalom és szellem nagyjait idéző szabadtéri kiállítás nyílt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) tusnádfürdői táborhelyét átszelő sétányon.

Tusványos - Az erdélyi magyar irodalom nagyjait idéző kiállítás nyílt a tábort átszelő sétányon A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által szervezett kiállításnak a kerítésre rögzített pannóin Szilágyi Domokos, Kányádi Sándor, Székely János, Sütő András, Jékely Zoltán, Ignácz Rózsa, Dsida Jenő, Tamási Áron, Reményik Sándor, Áprily Lajos, Kós Károly, Benedek Elek, Kriza János, Brassai Sámuel, Jósika Miklós, Kőrösi Csoma Sándor, Mikes Kelemen, Apáczai Csere János és Dávid Ferenc arcképe látható, életrajzi adataik, valamint egy-egy tőlük vett idézet olvasható.

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány elnöke a megnyitón elmondta: a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szándéka azt volt, hogy ne csak a médián keresztül sugározza, hanem az utcára is kivigye a kultúrát. Hozzátette: a Csillagösvényen - nyelvében él a nemzet című kiállítás képei először az idei Duna-napok alkalmával az erdélyi Torockón jelentek meg azon az utcán, amelyen a Duna-ház is áll. Hozzátette: bővíteni szeretnék a kiállítást a vajdasági, felvidéki, őrségi és kárpátaljai magyar szellem nagyjaival, és más országokba is el szeretnék vinni.

Csallóközi Zoltán miniszterelnökségi főtanácsadó azt emelte ki, hogy az erdélyi magyar irodalom, kultúra a magyar kultúra része, akárcsak a toszkán az olasz kultúráé vagy a bajor a németé. Erre a kultúrára azonban más népek is hatással voltak.
(MTI)

Galériánk

Tusványos - Az erdélyi magyar irodalom nagyjait idéző kiállítás nyílt a tábort átszelő sétányon Tusványos - Az erdélyi magyar irodalom nagyjait idéző kiállítás nyílt a tábort átszelő sétányon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!