TV műsor

Tusványos - Orbán: a magyar külpolitika vezérlő csillaga a magyar érdek

Külföld, 2017.07.22

A magyar külpolitika vezérlő csillaga a magyar érdek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) a közönségből érkező kérdésre válaszolva szombaton.

Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Arra a kérdésre, hogy "Putyin (orosz államfő) vagy Trump (amerikai elnök)?", a kormányfő kijelentette: nem híve a személyekhez igazodó külpolitikának. Kifejtette: minden egyes, Magyarország szempontjából fontos országgal olyan viszonyt kell kialakítani, hogy neki is érdekében álljon, Magyarország sikeres legyen. Amint felsorolta: ma Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok is érdekelt a magyar sikerben, valamint Kínának, Izraelnek, Törökországnak is ez az érdeke.

"Hét éve dolgozunk azon, hogy a lecsatlakozásos, szövetségesi gondolkozás és logika helyén a nemzeti önérdekből kiinduló külpolitikát építsük fel. (.) Jól állunk. Egy mozaikkocka nincs a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat. Nem lehetetlen. Látjuk a lehetőséget" - hangoztatta Tusnádfürdőn Orbán Viktor.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!