Tűz ütött ki egy isztambuli kórházban

Külföld, 2018.04.05

Tűz ütött ki csütörtökön az Isztambul európai oldalán, Gaziosmanpasa körzetben található Taksim Oktatói és Kutatói Kórházban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók már ellenőrzésük alá vonták, de az oltási munkálatok még nem értek véget. A tűz az épület tetejéről indulva a külső felületeken terjedt lefelé az alsóbb szintekre.

A betegek túlnyomó többségét evakuálták. Néhány beteget a tűzoltólétra segítségével menekítettek ki az épületből.

Binali Yildirim török kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az intenzív osztályról 32 embert más kórházakba szállítottak.

Isztambul tartomány kormányzója, Vasip Sahin a helyszínen közölte: az incidensnek nincs halottja, az épületen belül pedig nem égnek lángok, csak füst terjeng. Füstmérgezéses esetekre vonatkozó információk nincsenek, a tűz okát vizsgálják - tette hozzá.

A Dogan török hírügynökségnek nyilatkozva az egyik beteg rokona azt állította, hogy a kórházat nem szerelték fel kiskalapácsokkal, így a benntartózkodók nem tudták működésbe hozni a vészjelző rendszert. A Dogannak nyilatkozva más hozzátartozók is megerősítették, hogy a csengők nem szólaltak meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!