Udo Bullman az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának új frakcióvezetője

Külföld, 2018.03.20

Udo Bullmann személyében új frakcióvezetőt választott az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportja, miután elődje, Gianni Pittella két héttel ezelőtt lemondott a posztról - jelentették be kedd este Brüsszelben.

A frakció tájékoztatása szerint a német Udo Bullmannt nagy többséggel választották meg egyetlen riválisa, a belga Kathleen Van Brempt ellenében.

"Az európai választásokhoz közeledve legfőbb erősségeinkre, a csapatmunkára és a szolidaritásra kell összepontosítanunk. Kizárólag egységes mozgalomként leszünk képesek sikerrel venni a kihívásokat" - közölte az új frakcióvezető, aki 1999 óta tagja az uniós képviselőtestületnek.

Hozzátette, az európai szociáldemokraták irányítása alatt is tovább fognak küzdeni a gazdasági, a társadalmi, a területi és a nemek közti egyenlőtlenségek ellen, a tisztességes migrációs politika és világkereskedelem megteremtéséért, illetve a fenntarthatóság biztosításáért.

"Szilárdan hiszek abban, hogy együtt alapvető változást tudunk elérni, amire rendkívül nagy szüksége van a társadalmainknak" - hangoztatta.

Gianni Pittella március elején mondott le az Európai Parlament második legnagyobb frakciójának elnöki tisztségéről, miután beválasztották az olasz törvényhozásba.

Bullmann mellett eredetileg elsősorban a szlovén Tanja Fajont tartották esélyesnek, ő azonban végül nem indult a tisztségért. Korábban több szakértő is úgy vélekedett, hogy nemzetisége Bullmann ellen szólhat a mostani választáson, ugyanis sokan sérelmezik Brüsszelben, hogy a németek jelentősen felül vannak reprezentálva a vezető uniós pozíciók betöltői között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!