Újabb négy venezuelai kormánypárti politikust sújt szankciókkal az amerikai kormány

Külföld, 2018.01.05

Újabb négy venezuelai kormánypárti politikust sújt szankciókkal az amerikai kormány.

A jelenlegi és volt kormányzati tisztségviselőket - köztük egy volt minisztert - a venezuelai ellenzék korrupcióval vádolta meg.

Az amerikai pénzügyminisztérium a honlapján tette közzé, hogy szankciós listára helyezi Rodolfo Clemente Marco Torrest, Aragua állam kormányzóját és a venezuelai kormány korábbi élelmezésügyi miniszterét, valamint Francisco José Rangel Gómezt, Bolívar állam volt kormányzóját, Fabio Enrique Zavarse Pabont, a venezuelai hadsereg egyik parancsnokát és Gerardo José Izquierdo Torres államminisztert.

A Steve Mnuchin pénzügyminiszter kézjegyével ellátott közlemény leszögezi: a szankcióval sújtott személyek valamennyi esetleges amerikai javait és vagyontárgyait befagyasztják, továbbá eltiltják őket bárminemű amerikai üzleti tevékenységtől, illetve megtiltják amerikai állampolgároknak és vállalatoknak, bankoknak a velük való kapcsolatot.

Az amerikai kormányzat már eddig is több jelenlegi és egykori kormányzati tisztségviselő ellen hozott szankciókat, korrupció és hatalommal elkövetett visszaélés gyanúja miatt. Legutóbb november közepén, a venezuelai regionális választások után hoztak szankciókat olyan tisztségviselők ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy részt vettek a vélelmezett választási csalásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!