Ujhelyi István képviselte az EU intézményeit az Utazási és Turisztikai Világtanács kongresszusán

Külföld, 2018.04.23

Ujhelyi István képviselte az Európai Unió intézményeit az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) előző heti argentínai kongresszusán - tudatta hétfői közleményében a szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő.

A turizmus biztonságáról szóló pódiumbeszélgetésen Ujhelyi a közlekedési és idegenforgalmi EP-szakbizottság alelnökeként a hatékony vízumrendszer megteremtéséről beszélt, hangsúlyozva, hogy a globális kérdésekre kizárólag együttműködésben és az iparági szereplők hatékony bevonásával lehet eredményes válaszokat adni. Ehhez pedig jól strukturált és folyamatos párbeszéd szükséges - tette hozzá.

A képviselő tájékoztatása szerint a WTTC idei kongresszusának fő témája a globális utazásbiztonság volt, és arra kerestek választ a résztvevők, hogy miként lehet a legmagasabb fokú biztonságot garantálni úgy, hogy közben az intézkedések nem hátráltatják a szektor működését.

Mint közölte, abban egyetértés mutatkozott, hogy hosszú távú döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy a digitális technológiák a lehető leginkább előmozdítsák a turizmus fejlődését, és minél több fenntartható munkahelyet teremtsenek.

Az "Our People, Our World, Our Future" című Buenos Aires-i rendezvényen többek között Mauricio Macri argentin elnök, Zurab Pololikashvili, az UNWTO új főtitkára, Isabell Hill, az amerikai turisztikai ügynökség igazgatója. A kongresszust Francis Ford Coppola világhírű filmrendező előadása zárta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!