Ukrán Biztonsági Szolgálat: stratégiai létesítmények felrobbantását tervezték a KMKSZ-székház támadói Kárpátalján

Külföld, 2018.05.26

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közlése szerint stratégiai fontosságú létesítmények, köztük vasúti hidak és alagutak felrobbantását tervezte Kárpátalján a nemzetiségek közötti viszály szítása céljából az a két őrizetben lévő ember, akiket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza elleni februári támadással gyanúsítanak.

Az SZBU szerint a székház elleni robbantásos támadás ügyének vizsgálatakor kiderült, hogy a bűncselekmény szervezőinek tervei között szerepelt az ukrán-magyar államközi viszony kiélezése is. A szakszolgálat operatív munkatársai azt is kiderítették, hogy a KMKSZ-székház elleni támadás gyanúsítottjai diverziós cselekmények elkövetésére készültek több stratégiai fontosságú létesítmény ellen Kárpátalján - adta hírül szombaton a mukachevo.net munkácsi hírportál.

A KMKSZ-székház ellen február 27-én elkövetett robbantásos támadás két feltételezett elkövetőjét - a kelet-ukrajnai konfliktusos övezetet megjárt hivatásos katonákat - március elején fogták el a közép-ukrajnai Kropivnickij városban. A gyanúsítottakat Ungváron a bíróság 60 napos előzetes letartóztatásba helyezte, amelyet a napokban további két hónappal meghosszabbítottak. A székházrobbantás ügyét az ügyészség terrorcselekménynek minősítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!