Ukrán válság - Bajor kormányfő: továbbra is szükség van az Oroszország elleni gazdasági szankciókra

Külföld, 2020.01.28

Változatlanul szükségesek az Oroszország ellen az ukrán válság nyomán bevezetett európai uniós gazdasági büntetőintézkedések - nyilatkozott a bajor kormányfő Münchenben kedden, hivatalos moszkvai látogatása előtt.

Markus Söder német hírportálok jelentései szerint kiemelte, hogy a szankciók hatásosak, és az ukrán válság rendezésében elért eredmények ellenére "nem lenne helyes azt mondani, hogy ismét minden rendben".

A bajor tartományi kormány vezetőjének 2018-ban, a németországi tartományt évtizedek óta kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) vezetőjének pedig 2019-ben megválasztott politikus első alkalommal látogat az orosz fővárosba miniszterelnökként és pártelnökként. Kedden mások mellett civil szervezetek vezetőivel és ellenzékiekkel találkozik, szerdán Vlagyimir Putyin államfőnél tesz bemutatkozó látogatást.

Az EU 2014 júliusában döntött, hogy Ukrajna destabilizálása miatt szankciókat vezet be Oroszország ellen. Az indoklás szerint Moszkva a nemzetközi jogot megsértve csatolta el a Krím félszigetet Ukrajnától, és szakadár erőket támogat Ukrajna keleti részén. A szankciók hatályát legutóbb tavaly decemberben hosszabbították meg, újabb hat hónappal, 2020. július 31-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!