Ukrán válság - Ismét katonák haltak meg a kelet-ukrajnai fronton

Külföld, 2017.06.07

Két ukrán katona meghalt, további 11 pedig megsebesült szerdán a kelet-ukrajnai válságövezetben dúló harcokban - jelentette esti közleményében a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A Facebookon közzétett beszámoló szerint a nap folyamán kora estig 34-szer nyitottak tüzet a Moszkva által támogatott szakadárok az ukrán katonák védelmi állásaira, több helyen a minszki megállapodásokban tiltott, 100 milliméteresnél nagyobb kaliberű tüzérségi fegyverekkel.

A parancsnokság közölte, hogy az elmúlt napokhoz hasonlóan a frontvonal teljes hosszára kiterjedtek a szakadár támadások, ám most a hadműveleti övezet északi részén, Luhanszk térségében volt a legforróbb a helyzet. Az 53-as ukrán gépesített dandártól közölték a TSZN ukrán hírtelevízióval, hogy a nap folyamán súlyos harcok robbantak ki a Luhanszktól mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő Zsolobok településnél, ahol golyószórók és gránátvetők mellett, 152 milliméteres kaliberű tüzérségi fegyverekkel is lőtték a szakadárok az ukrán katonai állásokat.

A kijevi hadműveleti parancsnokság kora délután arról adott hírt, hogy Luhanszk megyében a hírtévé által említett körzetben Krimszke településnél indítottak heves támadást a szakadár erők, aminek következtében egy ukrán katona meghalt, hét pedig megsebesült. A közelben fekvő Novotoskivszke faluban repeszek csapódtak be lakóházakba, a helyi vezetés fontolóra vette a gyermekek evakuálását a településről. Az összesítésben szereplő többi áldozatról nem közöltek részleteket.

A kijevi hadműveleti parancsnokság korábban, szokásos reggeli közleményében arról számolt be, hogy az előző 24 órában a Moszkva által támogatott szakadárok összesen 85-ször nyitottak tüzet, aminek következtében nyolc ukrán katona sebesült meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!